Explainer
Het stille vertrek: waarom steeds minder mensen de kerk bezoeken in Nederland
31 mei 2023
Jessie Hillenaar
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2022/2023 en bachelorstudent Geschiedenis

Ooit waren kerken een bruisend centrum van spiritualiteit en gemeenschap, maar vandaag de dag zien we een gestage afname van het aantal mensen dat de kerk bezoekt. In de jaren zestig gingen we nog massaal naar de kerk, maar sinds 2018 zijn voor het eerst de niet-religieuzen in de meerderheid. Van de invloed van individualisering en secularisatie tot de impact van technologische vooruitgang, in deze explainervideo zullen we de belangrijkste oorzaken van de ontkerkelijking in Nederland bespreken.

31 mei 2023 |
Jessie Hillenaar
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2022/2023 en bachelorstudent Geschiedenis