Een kijkje achter de debat-schermen
2 juni 2019 |
Isabeau Veltmaat
Tijdens het debat

Op woensdag 22 mei kwamen de lijsttrekkers van de grootste Europese partijen bijeen om de debatteren. Dat debat vond plaats in Cultuurhaven Veghel: een monumentaal industriepand dat vroeger het centrum van de voedingsmiddelenindustrie was. Nu wordt het gebouw gebruikt voor kunst, cultuur en ontspanning. 

In anderhalf uur werd de kijker bijgepraat over de standpunten van de verschillende partijen. Verslaggever Ardy Stemerding interviewde daarnaast de lijsttrekkers van de partijen in de Tweede Kamer om duidelijk te krijgen wat hun standpunt over Europa is. De debatten werden in de studio afgewisseld met commentaar van Brussel-verslaggever Sander van Hoorn en politiek verslaggever Arjan Noorlander. Ook een ondernemer, een boerin en de voorman van de gele hesjes-beweging mochten hun kijk op de Europese Unie toelichten. Het publiek werd daarbij ook niet gespaard: aan mensen in de zaal werd gevraagd of ze al een idee hadden op welke partij ze zouden gaan stemmen. 

Een kijkje achter de schermen:

  • De gastenentree

Klik hier om het debat terug te kijken.

2 juni 2019 |
Isabeau Veltmaat