Persvoorlichter van het Europees Parlement: “Ja, Nederlanders zouden zich wel wat meer Europeaan mogen voelen.”
Koen Blankenstijn - Foto: Anouk van der Padt

Groeiende Euroscepsis onder Europeanen betekent dat de meerwaarde van de Europese Unie dagelijks wordt bevraagd en aangevallen. We associëren de EU met de Griekse schuld die moet worden afgelost, Nederlandse pulsvisserij die aan banden wordt gelegd, bitterheid over Poolse arbeidsmigranten die een WW-uitkering gebruiken en een never ending BREXIT. Waar is het geluid van jongeren in deze discussie? Met een opkomst van 18% bij de laatste Europese Parlementsverkiezingen lijkt de interesse marginaal.

We spraken met Koen Blankenstijn, persvoorlichter in Nederland voor het Europees Parlement over het initiatief #IkStemDezeKeer dat een halfjaar geleden werd gelanceerd door het Europees Parlement om jongeren uit hun apathie te schudden en naar de stembus te lokken.