Jean-Claude Jünckers carriere in de BeNeLux
12 april 2019 |
Izra ter Weer

Aanstaande 23 mei gaat Nederland naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Tijdens deze verkiezingen zullen er nieuwe leden van het Europees Parlement worden gekozen. Ook zal er een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie worden benoemd. De huidige voorzitter, Jean-Claude Jüncker, zal vervangen worden.

De Luxemburgse Jean-Claude Jüncker werd in 1954 geboren in het kleinste land van de BeNeLux. Na zijn studie Rechtsgeleerdheid kwam hij al snel in de politieke wereld terecht. Van premier van zijn geboorteland, tot voorzitter van de Europese Commissie; klik op de kaart hier onder en ontdek welke stappen hij (binnen de BeNeLux) heeft gemaakt en met welke grote leiders hij rond de tafel heeft gezeten.

12 april 2019 |
Izra ter Weer