Explainer
Kameroen start malaria vaccinatie campagne: maar wat was malaria ookalweer?

Recentelijk is er een prikcampagne voor het malariavaccin in Kameroen gestart. Hiermee wordt de aandacht gevestigd op een ziekte die misschien de laatste tijd minder aanwezig in het nieuws is, maar nog steeds een verwoestende impact heeft, namelijk malaria. Met 619 duizend sterfgevallen per jaar wereldwijd blijft malaria een ernstige bedreiging voor de samenleving. Laten we daarom teruggaan naar de kern: Wat is malaria eigenlijk en hoe wordt het overgedragen? In deze video zullen we deze vragen beantwoorden en een dieper inzicht geven in de overdracht van deze ziekte.

Bekijk hier de explainervideo: Kameroen start malaria campagne: maar wat was malaria ookalweer?

Bronnen:
Header beeld: NOS
Tekst: RTL nieuws, Het RIVM, NOS