Explainer
Waarom de loyalisten zich in toenemende mate keren tegen de Good Friday Agreement
19 maart 2024
Roos Verburg
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2022/2023
Luuk de Gouw

Sinds Brexit is er naast het nieuws over handelsverhoudingen ook een hoofdpijndossier in het uiterste westen van de EU, namelijk op het eiland Ierland. Op dit door een vroegere burgeroorlog in twee├źn gedeelde eiland dreigt de onrust nu namelijk weer terug te keren. Even leek het er op dat vooral dat anti-Brexit republikeinen zouden zijn die de bron van deze onrust zouden zijn. Onverwacht zijn het nu echter juist de pro-brexit loyalisten die zich tegen het resultaat van de Brexit keren. Hier wordt uitgelegd waarom.

19 maart 2024 |
Roos Verburg
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2022/2023
Luuk de Gouw