Extraparlementair kabinet, zakenkabinet en een meerderheidskabinet, wij leggen uit wat het betekent
12 maart 2024
saschalaks
Minor Journalistiek en Nieuwe Media student bachelor Security Studies

De verkiezingen zijn geweest, en de stemmen zijn geteld. Nu is het tijd om met de grootste partijen een formatie te creƫren. Dit proces gaat wat moeizaam door de verschillende belangen van de partijen. Hierdoor wordt het lastig om een meerderheidskabinet te vormen. Nu zijn wij benieuwd, wat gebeurt er als een meerderheidskabinet er niet in zit? Welke opties zijn er dan nog over? Wij leggen de huidige situatie en de opties (minderheidskabinet, extraparlementair kabinet en zakenkabinet) voor jullie uit.

12 maart 2024 |
saschalaks
Minor Journalistiek en Nieuwe Media student bachelor Security Studies