Microdosing; een nieuwe trend voor het gebruiken van psychedelische drugs?
31 mei 2023
Loisanne op 't Land
Student Universiteit Leiden. Minor Journalistiek en Nieuwe Media 2022/2023. Bachelor International Relations & Organisations.

Microdosing, ofwel microdoseren, is een nieuwe manier van psychedelische drugs innemen die steeds populairder wordt. Niet alleen onder jongeren, ook steeds meer volwassenen staan er positief in. Zou dit het imago van psychedelische drugs weer boosten?

Psychedelische drugs worden al honderden jaren gebruikt. In Europa maakte de meeste mensen pas kennis hiermee in de jaren vijftig en zestig. De drugs waren vooral populair om op muziekfestivals te gebruiken onder de hippies, maar door de negatieve verhalen die rond gingen werden de drugs al snel verboden en werd er geen onderzoek meer naar gedaan.

Nu lijkt er een voorzichtige ommekeer plaats te vinden. Er wordt steeds meer onderzoek naar gedaan naar hoe het bijvoorbeeld kan helpen bij psychotherapie. Maar ook delen mensen zelf steeds vaker verhalen over de positieve kanten die psychedelische drugs kunnen hebben. Zo ook met microdosing. Wat dit precies is leg ik je uit in deze video.

31 mei 2023 |
Loisanne op 't Land
Student Universiteit Leiden. Minor Journalistiek en Nieuwe Media 2022/2023. Bachelor International Relations & Organisations.