Hikikomori: waarom 2% van de Japanse bevolking extreem afhaakt
23 mei 2023
Nikki van Kempen
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media (2022-2023), bachelor Sociologie.

Hikikomori is een sociaal cultureel gezondheidsprobleem waarbij mensen er door externe omstandigheden voor kiezen om zich af te zonderen van de wereld om hen heen. Uit recent Japans onderzoek blijkt dat 1,46 miljoen mensen ervoor ‘kiezen’ om op deze manier te leven. Waarom? Antwoord hierop en nog veel meer is te zien in onderstaande video:

Wil je nog meer weten over Hikikomori? In dit artikel van RTLnieuws vertelt Vick waarom hij besloot zich terug te trekken uit de Nederlandse maatschappij. Of kijk deze video over het leven van Kanziki, een Japanse man die leeft als Hikikomori.

23 mei 2023 |
Nikki van Kempen
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media (2022-2023), bachelor Sociologie.