Datavisualisatie
“Wie bitte?”: de realiteit achter Duitse toeristen in Nederland
13 maart 2023
Kim Michielsen
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2022/2023 en Bachelor Duitse Taal en Cultuur.

Een grote hoeveelheid Nederlanders zal je een gelijksoortig antwoord geven op de volgende vraag: “Wat komt er in je op, wanneer je aan Duitse toeristen denkt?”. Daar is natuurlijk een reden voor.

Duitsers bezoeken ons gedurende het hele jaar in grote getalen en beperken zich niet alleen tot steden als Amsterdam en Utrecht. Je vindt ze op het strand in Zeeland, ze varen op de Friese meren, fietsen op de Veluwen en bezoeken de Efteling. Kortom heel het land trekt onze oosterburen aan.

De procentuele hoeveelheid gasten vanuit Duitsland is gedurende de afgelopen 5 jaar tamelijk stabiel gebleven. Het dipje dat in 2021 te zien is, hangt samen met de (strenge) coronaregels die in dat jaar golden in zowel Nederland als Duitsland.

(Nog duidelijk uitleggen: wat is het verband tussen de procenten en de absolute getallen.)

De oosterburen zijn sinds het einde van de lock down's weer volop te vinden in Nederland. Wat betekent, dat de Nederlanders zich opnieuw klaar heeft gemaakt voor de komst van de Duitsers. Dit heeft ook mijn bron Mette gemerkt ........

13 maart 2023 |
Kim Michielsen
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2022/2023 en Bachelor Duitse Taal en Cultuur.