Online therapie kan de sleutel zijn voor de lange wachttijden van de GGZ
13 maart 2023
Josje van Dongen
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2022/2023 Bachelor Kunstgeschiedenis

(Work in Progress)

Volgens cijfers van het CBS is de mentale gezondheid van jongeren sterk afgenomen. Vooral bij jonge vrouwen is de psychische gezondheid achterruit gegaan. In Nederland is er een gemiddelde wachttijd van 8 tot 16 weken voordat je bij een psycholoog te recht kan, en voor specifieke behandelingen zoals EMDR-therapie kan dit oplopen tot 6 maanden. Echter, er is een opkomst van online-psychologen in Nederland, waar er vaak geen wachttijden zijn.

Grafiek: cijfers CBS mentale gezondheid jongeren

13 maart 2023 |
Josje van Dongen
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2022/2023 Bachelor Kunstgeschiedenis