Explainer
Waarom de man altijd de norm is geweest in de gezondheidzorg en waarom dat een probleem is
25 mei 2022
Isabelle Morsch
Student minor journalistiek en nieuw media (2021/2022)

De hele geschiedenis is het mannelijke lichaam altijd de norm geweest binnen de medische wetenschap. Dit heeft tot gevolg dat veel klachten van vrouwen niet goed worden behandeld. Pas sinds een paar jaar is hier meer aandacht voor. Steeds meer landen investeren geld in gezondheidszorg voor vrouwen. De Nederlandse regering krijgt hier de laatste tijd meer vragen over in de Tweede Kamer om hetzelfde te doen. Maar hier heeft de regering nog weinig mee gedaan. Waarom er zo weinig bekend is over ziektes bij vrouwen en waarom het belangrijk is dat er geld wordt geïnvesteerd, dat leggen we in deze video uit.

25 mei 2022 |
Isabelle Morsch
Student minor journalistiek en nieuw media (2021/2022)