Hoe wordt een Europees wetsvoorstel uiteindelijk een Europese wet?
25 mei 2022
basbosman
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2020/2021. Bachelor Culturele Anthropologie en Ontwikkelingssociologie.

De Europese Unie bepaalt vaak wat voor wetten er op landelijk niveau moeten komen. Bijvoorbeeld als er besloten wordt dat er minder stikstof in de grond moet komen. Of als er meer gedaan moet worden aan het bevorderen van duurzame vismethodes. We krijgen er allemaal in meer of mindere mate mee te maken, maar hoe steekt die Europese Unie nou eigenlijk in elkaar? Wat doen de Commissie, het Parlement en de Raad en wie zitten daar in? In deze video wordt uitgelegd wie welke taak uitvoert en hoe een wetsvoorstel uiteindelijk een Europese wet wordt.

25 mei 2022 |
basbosman
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2020/2021. Bachelor Culturele Anthropologie en Ontwikkelingssociologie.