Grieks-Turks conflict: waarom nog een oorlog in Europa niet uitgesloten kan worden
25 mei 2022
Yorgos Achimastos
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media (2021/2022).

Het is bijna 100 dagen geleden dat Rusland Oekraïne aanviel. En hoewel alle schijnwerpers op dit conflict gericht staan, wordt achter de schermen van politiek en diplomatie hard gewerkt om er niet nog een oorlog bij te krijgen. Dat Griekenland en Turkije rivalen zijn is niks nieuws. Het conflict lijkt echter een hoogtepunt te bereiken nu F16 achtervolgingen en confrontaties op zee dagelijks tot gevaarlijke situaties leiden. Maar waar gaat dit dispuut nu over? Wat zijn de punten waar onenigheid over bestaat en vrede in gevaar brengen? Deze explainer helpt je verder.

25 mei 2022 |
Yorgos Achimastos
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media (2021/2022).