Explainer
EXPLAINER: Wanneer heb je last van een eetstoornis?
24 mei 2022
Laura Dofferhoff
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media (2020/2021) Bachelor Nederlandse taal & Cultuur

De laatste tijd zijn fitfluencers veel in het nieuws. Met hun miljoenen volgers zijn deze fitboys/girls enorm populair onder jongeren. Maar dit is niet zonder gevaar en de accounts leveren ook kritiek op. Het kan namelijk eetstoornissen veroorzaken.

Gezondheidspsychologen aan de Universiteit Utrecht deden onderzoek naar deze accounts. Ze concludeerden dat wanneer jongeren te veel worden blootgesteld aan fitfluencers ze een hoger risico lopen op een negatief zelfbeeld en dat kan een eetstoornis als gevolg hebben. Maar wat is een eetstoornis precies? Dat leggen we uit in deze video.

24 mei 2022 |
Laura Dofferhoff
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media (2020/2021) Bachelor Nederlandse taal & Cultuur