Road to Rotterdam: het songfestival eindelijk weer in ons land
Het songfestival zal in 2020 plaatsvinden in Rotterdam. Foto: Pixabay (CC0).

In 2020 viert het Eurovisiesongfestival zijn 65e verjaardag. Daarmee is het de langstlopende muziekcompetitie die live uitgezonden wordt op tv. In dit artikel vindt u alle locaties en winnaars, die de weg geplaveid hebben naar de aankomende jubileumeditie in Ahoy.

Het Eurovisiesongfestival heeft al vier keer eerder plaatsgevonden in Nederland. Dit was het geval in 1958, 1970, 1976 en voor het laatst in 1980. Met de winst van Duncan Laurence vorig jaar in Tel Aviv, strijkt het welbekende songfestival volgend jaar neer in de grootste havenstad van Europa: Rotterdam.

Dat de show in de laatste decennia een stuk groter is geworden dan de keren dat Nederland het eerder organiseerde, kunt u goed zien op de onderstaande interactieve kaart. Een video van de winnaar van elke editie is te zien als u op het desbetreffende jaartal of de locatie in kwestie klikt. De kaart is in decennia ingedeeld, in de ‘jaren 00’ is duidelijk te zien dat het songfestival in deze jaren uitbreidde naar Oost Europa. Bij ‘Jaren 10’ is te zien dat de winnende landen het afgelopen decennium verspreid liggen over heel Europa.

En daarmee doet het Eurovisiesongfestival na 65 jaar nog steeds waarvoor het ooit bedacht is: het samenbrengen van heel Europa (en Australië) doormiddel van muziek.

21 juli 2020 |
sanderstoffer