Dit gebeurde er om de Formule 1 naar Zandvoort te krijgen
1 juni 2020
Ceres Scholten
Ik ben student Bestuurskunde aan de universiteit Leiden en volg nu een Minor Journalistiek en Nieuw Media.

Al jaren heeft Nederland geen Formule 1 circuit meer. Daarnaast had Nederland ook geen coureurs meer die ons land vertegenwoordigden. Max Verstappen maakte met zijn opkomst een groot verschil. Nederland werd zo hyped door de komst van deze jonge coureur dat een Nederlands circuit in de Formule 1 opnieuw een feit werd.

In mei 2020 zal Nederland eindelijk weer aansluiten in het rijtje met formule 1 tracks. Het heeft een poosje moeten duren maar na veelal overleg en het vinden van de juiste sponsoren is het gelukt om Zandvoort opnieuw als racelocatie op de kaart te zetten.

Het begon allemaal in november 2015 bij het debuut van Max Verstappen. De gemeente Zandvoort zag een Grand Prix in Nederland wel weer zitten en heeft onderzoek laten doen naar de mogelijkheden.

Toch was het niet meteen zeker dat het evenement in Zandvoort zou plaatsvinden. Ook het circuit van Assen was geïnteresseerd in een Nederlands Grand Prix op hun circuit. Daarnaast leek het het bestuur van de F1 ook een goed plan om een stratenrace te organiseren. Rotterdam heeft veelvuldig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden hiervoor. Toch was Zandvoort historisch gezien de beste kandidaat en aan het circuit waren maar weinig aanpassingen nodig.

In mei 2019 werd er officieel bekend gemaakt dat de Grand Prix terug keert naar Nederland met Zandvoort als circuit.

In de bovenstaande tijdlijn kun je zien hoe het proces rondom de Grand Prix van Zandvoort 2020 precies is verlopen.

1 juni 2020 |
Ceres Scholten
Ik ben student Bestuurskunde aan de universiteit Leiden en volg nu een Minor Journalistiek en Nieuw Media.