Tien jaar Spotify in Nederland: wat waren hier de grootste streamhits?

Wat vliegt de tijd. Het is alweer tien jaar geleden dat Spotify in Nederland beschikbaar kwam. Een mooi moment om de balans op te maken. Welke nummers zijn in die tien jaar het meest gestreamd?

De bovenste helft van deze lijst was makkelijk terug te vinden. Hoe verder terug in de tijd, hoe lastiger het werd. Streams werden pas vanaf 2013 meegeteld bij het bepalen van de hitlijsten in Nederland. En een overzicht van 2010 voor Nederland blijkt zelfs onvindbaar. Omdat Spotify ook pas vanaf half mei dat jaar hier te gebruiken was, zou het ook geen zuivere statistiek zijn. Om toch op een rond getal uit te komen is hier de meest gestreamde track wereldwijd gebruikt.

De allergrootste

Ed Sheeran’s Shape of You is in het afgelopen decennium de meest gestreamde hit in Nederland. Spotify is met een aandeel van 46 procent ondertussen de grootste speler op de streamingmarkt. 17 procent van alle beluisterde muziek in 2019 ging via streaming.

31 mei 2020 |
Mick