Tijdlijn
Terugblik: Ajax ongeslagen in Europa
31 mei 2020
Ole Neijzen
Student Journalistiek & Nieuwe Media

Het seizoen 2018-2019 is een seizoen dat veel Ajax-fans zich nog lang zullen herinneren. Naast het behalen van de landstitel en de KNVB Beker, maakt de Amsterdamse ploeg ook in Europa een ijzersterke indruk. Bovendien levert het een zeldzame prestatie: het speelt een volledig seizoen zonder ook maar één Europese uitwedstrijd te verliezen.

Een seizoen later is echter alles anders. Het vertrek van basisspelers Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne blijkt moeilijk op te vangen, en blessures en pech zorgen ervoor dat de ploeg de prestaties van het jaar ervoor niet kan herhalen. Uitschakeling volgt na een teleurstellende thuiswedstrijd tegen Valencia, en ook in de Europa League weet Ajax de volgende ronde niet te halen. Reden des te meer om nog eens terug te blikken op de prestaties van het glorierijke seizoen 2018-2019.

31 mei 2020 |
Ole Neijzen
Student Journalistiek & Nieuwe Media