Neerslagtekort 2020: nóg een droog jaar?

Het tekort aan regen is nu al ruimschoots erger dan recordjaar 1976, en dat komt nog bovenop de schrale jaren 2018 en 2019. Er is nog tijd om het goed te maken. Toch blijft het een vreemde gewaarwording dat we nu in Nederland hopen op een natte en koele zomer. Bekijk deze interactieve kaart om te zien welke gevolgen en maatregelen het watertekort veroorzaakt.

Waar we in Nederland tot voor kort voornamelijk bezig waren water zo snel mogelijk af te voeren, moeten we steeds beter nadenken hoe we het vast kunnen houden. Iedereen herinnert zich nog de warme en droge zomer van 2018. Op de snelweg leek het alsof je door Frankrijk reed op weg naar je vakantiebestemming, geen tuin mocht meer besproeid worden en de boeren hadden veel moeite hun gewassen in leven te houden. Op deze kaart kun je zien welke gevolgen de droogte dit jaar al heeft, en welke maatregelen genomen worden om overlast te voorkomen.

31 mei 2020 |
Mick