Tijdlijn
Geen glitter en glamour: Met Gala 2020 geannuleerd
31 mei 2020
Madeleine Voorhuis
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020
Foto: Eventphotosnyc via Flickr

Het Met Gala is een van de grootste jaarlijkse evenementen in de Verenigde Staten. Dit jaar zou het gala plaatsvinden op vier mei, maar door het coronavirus heeft het Metropolitan Museum of Art het evenement geannuleerd.

In maart gaf het museum al aan dat het beroemde gala zou worden uitgesteld. Afgelopen week bracht het museum in een statement naar buiten dat het gala niet meer plaats gaat vinden dit jaar. De laatst keer dat het Met Gala geannuleerd werd was in 2002, door de 9/11 aanslagen het jaar ervoor.

Het Met Gala is de opening van de jaarlijkse kostuum tentoonstelling van het museum. Hoewel het gala dit jaar niet doorgaat, zal de tentoonstelling wel doorgaan. De opening hiervan is uitgesteld naar oktober. Het thema van de tentoonstelling is dit jaar “About Time: Fashion an Duration”.

Kostuum tentoonstelling

Sinds 1948 wordt het Met Gala georganiseerd om geld op te halen voor de kostuumcollectie van het museum. Over de jaren is het gala uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze evenement van de wereld. Met een gastenlijst vol beroemdheden worden er ieder jaar miljoenen dollars opgehaald op de avond. Bekijk in de tijdlijn hieronder de geschiedenis van het Met Gala.

Bronnen: Vogue, Metropolitan Museum of Art

31 mei 2020 |
Madeleine Voorhuis
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020