De route van Oranje naar het EK 2021
31 mei 2020
Trevyn van Houwelingen
Student minor Journalistiek en nieuwe Media 2020 Bachelorstudent Geschiedenis
De bal ligt voorlopig stil voor Nederlandse voetbalfans. Foto: Pixabay

Het Nederlands elftal zou op 11 juni 2020 beginnen aan het Europees Kampioenschap voetbal, het meest prestigieuze landentoernooi van Europa. Oranje kwalificeerde zich door samen met Duitsland uit een niet al te zware pool te komen, maar toen sloeg het coronavirus toe. Alle voetbalcompetities werden stilgelegd en het EK werd verzet.

Oranje zou haar eerste wedstrijd van het EK op 13 juni spelen, in de Amsterdam ArenA tegen Oekraïne. Door de tussenkomst van het coronavirus is het hele toernooi exact een jaar uitgesteld, waardoor de wedstrijd nu op 13 juni 2021 valt. Kaarthouders hoeven zich geen zorgen te maken, de tickets blijven geldig tot volgend jaar. Heel voetbalminnend Nederland keek uit naar het toernooi, dat dus voor een deel ook in ons land wordt gehouden.
Met een mix van jonge topspelers en ervaren krachten maakte het Nederlands elftal een goede kans om door de poulefase te geraken. Volgens de bookmakers van verschillende wedkantoren staat het Nederlands elftal op een vierde plaats als het gaat om de meeste kans om het toernooi te winnen. Alleen Engeland, België en Frankrijk wordt een grotere kans toegedicht. Voor Oranje is het overigens geen ramp dat het toernooi is uitgesteld, er zijn enkele belangrijke spelers geblesseerd geraakt en het was de vraag of die voor het EK wedstrijdfit zouden zijn.
Voor de fans is het  jammer, die hadden zich verheugd op een geweldige sportzomer, met naast het EK voetbal ook nog de Olympische spelen in Tokyo, de Tour de France en de start van spaanse wielerwedstrijd La Vuelta in Nederland. De Spelen zijn echter ook een jaar uitgesteld, de Tour de France begint eind Augustus pas en over La Vuelta is nog veel onzekerheid. Vooralsnog lijkt het dus een saaie zomer te worden voor de sportfanaten onder ons.

31 mei 2020 |
Trevyn van Houwelingen
Student minor Journalistiek en nieuwe Media 2020 Bachelorstudent Geschiedenis