Explainer
De lugubere kant van het internet
18 mei 2020
Mike van Weert
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019-2020
Het internet is momenteel misschien wel de belangrijkste uitvinding allertijden. Antwoorden op alle vragen, leuke video’s en al het nieuws is slecht één klik verwijderd. Alleen mist het internet een cruciaal aspect: privacy.

Mensen vinden privacy in het dagelijks leven al zeer belangrijk, dus ook op het internet. Hierbij denken mensen alleen niet aan het feit dat ze helemaal niet anoniem zijn op het internet. Ook niet als ze onschuldig het internet browsen. Dit kan wel op het zogenoemde darkweb.

Het darkweb komt louter negatief in het nieuws. Traditionele nieuwsmedia zijn bang dat het een broedplek is voor criminaliteit. Alhoewel anonimiteit een grote en diverse groep mensen aantrekt, kan men zich afvragen of deze angsten wel terecht zijn. In de video hieronder valt te zien wat er zich daadwerkelijk afspeelt op het ‘enge’ darkweb.

18 mei 2020 |
Mike van Weert
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019-2020