De bezorgingen van de bombrieven
7 mei 2020
Maxime Kok
Student Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019-2020
Afbeelding van ar130405 via Pixabay

In het begin van 2020 zijn er verschillende bombrieven afgeleverd bij Nederlandse bedrijven. Deze zijn in de meeste gevallen onschadelijk gemaakt door de EOD, maar een aantal brieven zijn geƫxplodeerd. De dader is tot op heden onbekend.

De eerste brieven zijn door een aantal bedrijven ontvangen op twee januari. De dagen erop volgend zijn onder andere het Okura hotel in Amsterdam nog aangedaan met een brief. Hierna bleef het ongeveer een maand stil, tot er op 12 en 13 februari een aantal bombrieven zijn bezorgd die hierna zijn ontploft.

De dader is nog onbekend en de politie zoekt nog steeds naar de afzender. Wel hebben zij meer informatie vrijgegeven over de bombrieven, hoe deze in elkaar zaten en welke materialen de dader heeft gebruikt. Deze informatie kunt u op de laatste slides van de tijdlijn hierboven zien, of door naar de website van de politie te gaan die hier bericht over doet.
Als u informatie heeft over de mogelijke dader, verzoeken wij u om contact op te nemen met de politie.

7 mei 2020 |
Maxime Kok
Student Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019-2020