Wat eten we tijdens de coronacrisis? Bestellen op Thuisbezorgd.nl!
28 april 2020
Jamie Aijpassa
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media (2019-2020)
Foto: Thuisbezorgd.nl

Naar de supermarkt gaan in deze tijd is geen pretje. Mensen zijn erg argwanend en het blijkt toch moeilijk te zijn om 1,5 meter afstand te houden. Toch moet er elke avond eten op tafel staan. Dan is er natuurlijk Thuisbezorgd.nl. Lukt het de bestelsite om haar hoofd boven water te houden tijdens de coronacrisis?

Veel branches zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Zo bevindt menig zzp’er zich in de gevarenzone en ligt de hele kunst en cultuursector plat. Ook horecabedrijven hebben het zwaar te verduren. Een avondje uiteten zit er voor het volk momenteel niet in. Daarom is het voor restaurants een goede oplossing om eten te laten afhalen of te bezorgen. Veel restaurants hebben zich aangesloten bij Takeaway.com, in Nederland beter bekend als Thuisbezorgd.nl.

Bescheiden getroffen

“Steun je locals” is iets wat je nu veel hoort. Ondanks dat lokale restaurants zich massaal hebben aangesloten bij Thuisbezorgd, is de bestelservice toch lichtelijk getroffen door de crisis. Zo laat CEO Jitse Groen weten: “Takeaway.com is een van de weinige en bevoorrechte bedrijven die slechts bescheiden door de crisis is getroffen. Het meest opvallende effect op onze cijfers was, wat we nu denken te zijn, een tijdelijke impact op onze bestellingen in maart.”

De afgelopen jaren is Thuisbezorgd steeds populairder geworden en niet meer weg te denken uit het Nederlandse horecalandschap. Hieronder is een grafiek te zien met de toename van het aantal orders in de afgelopen 5 jaar.

Line Chart
Infogram

Trots

Ondanks dat het bedrijf zijn omzet ziet dalen, is de omzet van het eerste kwartaal van 2020 toch 10 procent hoger dan van het eerste kwartaal van 2019. Daarnaast laat Groen weten bovenal trots te zijn: “In deze onzekere en ongekende tijden is het welzijn van onze medewerkers, partnerrestaurants en consumenten onze topprioriteit.”

28 april 2020 |
Jamie Aijpassa
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media (2019-2020)