Valdromen: waarom ons lichaam ons zo ruw wakker schudt
27 april 2020
Marijke van Broekhoven
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media/bachelor Rechtsgeleerdheid

Slaap is een eeuwig terugkerend thema in het nieuws. Van weelderige dromen in tijden van corona tot slapeloosheid tijdens de bloedmaan. Een van de meest bekende fenomenen is toch wel de droom waarbij je lijkt te vallen, maar wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam terwijl je naar beneden stort?

Je tuimelt naar beneden, vaak honderden meters diep. In plaats van dat je de grond raakt en elk bot in je lichaam breekt, schrik je schokkend wakker uit je slaap. Veel mensen zullen de opluchting gemengd met de nawee├źn van paniek herkennen. Maar waarom houdt ons eigen lichaam ons zo voor de gek? In deze explainervideo kom je daar alles over te weten.

27 april 2020 |
Marijke van Broekhoven
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media/bachelor Rechtsgeleerdheid