De vrouw die mannen naar de maan stuurde
17 maart 2020
Flora den Bieman
student minor journalistiek & nieuwe media. 2019-2020

Op 24 februari 2020 is de Amerikaanse wiskundige Katherine Johnson op 101 jarige leeftijd overleden.

De Afro-Amerikaanse Katherine Johnson was een geniale wiskundige. Ze studeerde op haar achttiende summa cum laude af in wiskunde en Frans. Hierna ging ze bij de NASA werken waar ze in 1969 berekeningen maakte voor de Apollo-11 missie. Dit zorgde voor de eerste mens op de maan

Hoewel Johnson slimmer was dan de meeste van haar mannelijke collega’s werd het haar niet makkelijk gemaakt. Vrouwen, en dan vooral zwarte vrouwen, hadden het bij de NASA moeilijk. Zo mocht Katherine bijvoorbeeld niet op dezelfde plek lunchen en werken als haar mannelijke witte collega’s. In de onderstaande tijdlijn het hele levensverhaal van de wiskundige Katherine Johnson terug te lezen.

17 maart 2020 |
Flora den Bieman
student minor journalistiek & nieuwe media. 2019-2020