Vrouwen voor vrouwen: feministen door de tijd heen

8 maart is het wereldvrouwendag. Een dag dat de emancipatie en het feminisme in het de spotlights staan. Hoog tijd om stil te staan bij de belangrijkste Nederlandse feministen en hun bijdrage aan de emancipatie van de vrouw.

In 1912 werd wereldvrouwendag in Nederland geïntroduceerd. Dit jaar is het overkoepelende thema vrijheid. Het is een dag om stil te staan bij de strijd naar individuele vrijheden, rechten en de zelfbeschikking van de vrouw. Natuurlijk is in de 108 jaar dat we deze dag vieren heel wat veranderd in onze samenleving. Deze veranderingen zouden niet zijn gekomen als vrouwen niet hadden gestreden voor hun rechten. Wie zijn deze vrouwen en waar hebben zij voor gestreden? Bekijk hier een tijdlijn van de belangrijkste feministen en van de Nederlandse geschiedenis.

5 maart 2020 |
Marijke