Vrouwen voor vrouwen: feministen door de tijd heen
5 maart 2020
Marijke van Broekhoven
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media/bachelor Rechtsgeleerdheid

8 maart is het wereldvrouwendag. Een dag waarbij de emancipatie en het feminisme in de spotlights staan. Hoog tijd om stil te staan bij de belangrijkste Nederlandse feministen en hun bijdrage aan de emancipatie van de vrouw.

In 1912 werd wereldvrouwendag in Nederland geïntroduceerd. Dit jaar is het overkoepelende thema vrijheid. Het is een dag om stil te staan bij de strijd om individuele vrijheden, rechten en de zelfbeschikking van de vrouw. Natuurlijk is, in de 108 jaar dat we deze dag vieren, heel wat veranderd in onze samenleving. Deze veranderingen zouden niet zijn gekomen als vrouwen niet hadden gestreden voor hun rechten. Wie zijn deze vrouwen en waar hebben zij voor gestreden? Bekijk hier een tijdlijn van de belangrijkste feministen uit de Nederlandse geschiedenis.

5 maart 2020 |
Marijke van Broekhoven
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media/bachelor Rechtsgeleerdheid