Zo ziet de reis van de sprinkhaan eruit
20 februari 2020
AnnevanGent
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020

Op dit moment kamp oost-Afrika met de ergste sprinkhanenplaag in jaren. Landen als Ethiopië, Somalië, Kenia en Oeganda zien hun oogst van dit jaar in rook op gaan. Het is zelfs zo erg dat Somalië de noodsituatie heeft uitgeroepen. Ook de VN waarschuwt voor een grote hongersnood door de sprinkhanenplaag

De oorzaak van deze insectenplaag blijkt te liggen bij het klimaat. Verschillende orkanen en extreme regenbuien zorgden voor optimale omstandigheden waarin de woestijnsprinkhaan zich razendsnel kan voortplanten. Op deze manier ontstonden zwermen sprinkhanen die in meerdere landen in oost-Afrika voor problemen zorgen.

Op de volgende kaart is te zien welke weg de woestijnsprinkhaan heeft afgelegd over het continent en welke rol het klimaat hierin heeft gespeeld.

20 februari 2020 |
AnnevanGent
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020