Zijn we echt zo goed als dat we denken op gebied van duurzaamheid?
20 februari 2020
Fleur Grandiek
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019-2020

Nederland: het land van de Vegetarische Slager, de windmolenparken in de zee en het Lowlands festival dat als eerste festival ter wereld een zonnepanelenpark bouwt. Menig Nederlander roept regelmatig rond zogenaamde vliegschaamte te hebben en ook de om milieuredenen flexitariërs vormen een steeds grotere groep van de Nederlandse bevolking. Maar doen we het wel zo goed? En hoe doen we het in verhouding tot de rest van Europa?

Hieronder volgt een kaart dat een overzicht geeft van West-Europese landen en de greenhouse gases die zij uitstoten ten opzichte van de rest van Europa. Te zien is dat de greenhouse gases in Nederland niet dalen met de snelheid van gemiddeld Europa. Het is dus nog even doorwerken voor ons Nederlanders, voor we net zo trots op onze klimaatprestaties mogen zijn als op het Nederlands vrouwenelftal. 

 

20 februari 2020 |
Fleur Grandiek
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019-2020