Toch vervangend evenement voor cruciaal MWC 2020
20 februari 2020
David van Benthem
Student van minor Journalistiek en Nieuwe Media jaar 2019-2020.
(Afbeelding: GSMA – CC BY-SA 4.0)

Er komt alsnog een vervangend evenement voor het Mobile World Congres (MWC) van dit jaar. Het evenement, dat van groot belang is voor veel telefoonfabrikanten, werd afgelast door het coronavirus.

De plaatsvervanger zal ‘The Phoenix Event’ gaan heten. Op initiatief van het Amerikaanse PR bureau ‘The Silver Telegram’ en de gemeenschap van coworkers uit Barcelona komt het evenement er alsnog. 

Op zoek naar een alternatief

Het MWC vindt elk jaar in Spaanse stad plaats. Ondanks de afgelasting waren er veel bedrijven op zoek naar een oplossing in de Catalaanse kustplaats. Vertegenwoordigers van die bedrijven waren namelijk al afgereisd naar Spanje en konden hun gemaakte reiskosten vaak niet meer terugkrijgen. 

Het congres zal drie dagen duren, waar uitgebreid de gelegenheid zal zijn voor techbedrijven om te netwerken en te vergaderen. 

“Ondanks de afgelasting hebben bedrijven vaak weinig alternatieven om naar uit te wijken. Het MWC is immers een van de belangrijkste evenementen van het jaar,” aldus Ronjini Joshua, oprichter van The Silver Telegram. 

Gratis toegang

Wat mooi aan het evenement is dat het gratis is voor iedereen. Vanaf 25 februari tot en met 27 februari kunnen bedrijven hun reis naar het Zuid-Europese land alsnog interessant maken. Belangrijk om hierbij te onthouden is dat elke dag het evenement op een andere locatie plaatsvindt. Alle locaties zijn verschillende zogeheten ‘coworking ruimtes’. Normaal gesproken is dat een plek waarin verschillende onafhankelijke ondernemers werken op dezelfde locatie. Nu zullen die plekken in Barcelona tijdelijk omgedoopt worden tot het vervangende evenement van het MWC. 

‘The Phoenix Event’, is niet alleen belangrijk voor de bedrijven, maar ook voor Barcelona zelf. Al meer dan 30 jaar wordt het MWC er gehouden en creëert het er elk jaar 14000 tijdelijke banen. 

20 februari 2020 |
David van Benthem
Student van minor Journalistiek en Nieuwe Media jaar 2019-2020.