Kunstbeurzen 2020 afgetrapt in Rotterdam
20 februari 2020
Madeleine Voorhuis
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020

Van 6 tot 9 februari werd er met de Art Rotterdam Week de grote kunstbeurzen van 2020 afgetrapt. Met de kunstbeurs Art Rotterdam, designbeurs OBJECT en fotografiebeurs Haute Photographie die voor de week werden georganiseerd werd de lat voor komende kunstbeurzen hoog gelegd. Art Rotterdam Week trok duizenden bezoekers. Maar wat maakt kunstbeurzen nou zo aantrekkelijk voor het publiek?

Het bezoeken van een kunstbeurs is voor veel mensen een cultureel dagje uit. Op de beurzen zijn verschillende galerieën aanwezig, wat een groot scala aan kunst geeft. Bezoekers blijven op deze manier op de hoogte van de laatste trends in de kunstwereld. Ook zijn er bij grote beurzen internationale galerieën aanwezig. Dit geeft bezoekers een beeld van buitenlandse kunst.

Kijken, kijken, kopen

Ook zijn kunstbeurzen voor mensen een goede gelegenheid om kunst te kopen. In plaats van galerieën afzonderlijk te bezoeken zijn ze nu allemaal op dezelfde plek. Hierdoor kunnen bezoekers ook makkelijk de prijzen van kunstwerken verschillende galerieën vergelijken. Dit geeft bezoekers een beeld van wat een goede aankoop zal zijn en wat niet.

Niet iedereen heeft dezelfde smaak als het aankomt op kunst. Daarom worden er hele diverse kunstbeurzen georganiseerd. Zo worden er op de Affordable Art Fair alleen kunstwerken tentoongesteld die maximaal 7500 euro kosten. De TEFAF daarentegen is juist een beurs voor kunst van een hogere kwaliteit en prijs.

20 februari 2020 |
Madeleine Voorhuis
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020