Aankondiging
De aantrekkingskracht van kunstbeurzen
20 februari 2020
Madeleine Voorhuis
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020
Foto: Hrag Vartanian via Flickr

Van 6 tot 9 februari vond met Art Rotterdam Week de eerste grote kunstbeurs van het jaar plaats. De kunstbeurs Art Rotterdam, designbeurs OBJECT en fotografiebeurs Haute Photographie die voor de week werden georganiseerd trokken duizenden bezoekers aan. Maar wat maakt kunstbeurzen nou zo aantrekkelijk voor het publiek?

Het bezoeken van een kunstbeurs is voor veel mensen een cultureel dagje uit. Op de beurzen zijn meerdere galerieën aanwezig, wat een groot scala aan kunst oplevert. Bezoekers blijven op deze manier op de hoogte van de laatste trends in de kunstwereld. Daarnaast zijn er op grote beurzen internationale galerieën aanwezig. Dit geeft bezoekers een beeld van buitenlandse kunst.

Kijken, kijken, kopen

Kunstbeurzen zijn voor mensen een goede gelegenheid om kunst te kopen. In plaats van galerieën afzonderlijk te moeten bezoeken zijn ze nu allemaal op dezelfde plek. Bezoekers kunnen hierdoor makkelijk de prijzen van de galerieën vergelijken. Dit geeft ze een beeld van wat een goede aankoop zal zijn en wat niet.

Niet iedereen heeft dezelfde smaak of hetzelfde budget als het aankomt op kunst. Daarom worden er hele diverse kunstbeurzen georganiseerd. Zo worden er op de Affordable Art Fair alleen kunstwerken tentoongesteld die maximaal 7500 euro kosten. De TEFAF daarentegen is juist een beurs voor kunst van een hogere kwaliteit en prijs. Bekijk in de kaart hieronder welke kunstbeurzen dit jaar plaats zullen vinden.

Helaas hebben de kunstbeurzen vanaf de Tefaf tot nu geen doorgang kunnen vinden in verband met de coronamaatrdegelen. Het is nog niet bekend of de rest van de kunstbeurzen dit jaar wel plaats zullen vinden.

20 februari 2020 |
Madeleine Voorhuis
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020