Elke dag Dodenherdenking
20 februari 2020
sarahbozuwa
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020

Tijdens de dodenherdenking op 4 mei 2020 staan we weer stil bij de slachtoffers die de Tweede Wereldoorlog met zich meebracht. Na 75 jaar zijn de overblijfselen van de oorlog nog goed te zien in Nederland. Soms dichterbij dan je denkt.

Wellicht heb je wel eens door een stad gedwaald en ben je daarbij plots op een metalen plaatje op de straat gestuit. Deze struikelstenen zijn een initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. De stenen zijn gelegd voor de huizen van mensen die door de nazi’s zijn verdreven of vermoord. Hierbij zijn de naam, geboortedatum, deportatiedatum, plaats en datum van het overlijden in de stenen gegraveerd.

Twee struikelstenen in de Duitse stad Saarbrücken. Hier worden ze Stolpersteine genoemd. Foto: Pixabay (CC0)

In Dordrecht zijn er tientallen struikelstenen verspreid door de binnenstad. Hieronder vindt u een kaart met de locaties van de stenen en informatie over de persoon die er woonde.

20 februari 2020 |
sarahbozuwa
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020