Dodelijke skiongelukken nemen af

De afgelopen jaren is het aantal skiongelukken die fataal zijn afgenomen. In het wintersportseizoen van 2019 zijn er 93 mensen omgekomen, terwijl het in het jaar ervoor nog meer dan 100 mensen zijn omgekomen.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie genomen door Ceres Scholten

Lawine gevaarlijks

Het aantal dodelijke incidenten in de alpen is afgenomen, maar het aantal ongelukken door lawines neemt toe. Er zijn veel veiligheidsmaatregelen die je kunt nemen om een lawine ongeluk te voorkomen. Veel skischolen bieden dan ook georganiseerde tripjes off-piste. Deze leraren weten precies welke delen van de bergen wel en niet begaanbaar zijn.

Meer sneeuw, veiliger skiën

Je zou het niet meteen denken, maar een winter met veel sneeuw is over het algemeen beter. De sneeuw schuift dan uit zichzelf al, waardoor je na een paar dagen gemakkelijk kunt skiën zonder de angst voor lawines. Ga desondanks nooit zonder gids op pad wanneer je off-piste gaat.

In onderstaande link kun je een interactieve kaart zien met een aantal skiongelukken zien van afgelopen wintersportseizoen

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=11wvyMakPOXpSJmwO_kZhW1Vre9EzG2Ai&ll=47.18498746336892%2C11.76112754999997&z=9
20 februari 2020 |
Ceres Scholten