Dit is het uitje wat zelfs de grootste bikkels doet smelten.

Het is weer zover. De lente dient zich aan en daarmee ook het geboorteseizoen van de lammetjes op vele boerderijen en kinderboerderijen. Het perfecte uitje voor jong en oud.

Gemiddeld krijgen geiten en schapen twee lammetjes.

Elk jaar worden er in Nederland honderden lammetjes geboren en natuurlijk ook in Leiden en omstreken. Wat is er leuker dan een bezoekje brengen aan dit lentefenomeen? Daarom hebben we voor jou wat informatie over het lammetjesseizoen op een rijtje gezet.

Op kraambezoek

Zijn lammetjes nou geiten of schapen? Lammetjes zijn pasgeboren geiten én schapen. Geiten en schapen  hebben nagenoeg dezelfde draagtijd, namelijk vijf maanden. De bevalling van het schaap is in tegenstelling tot die van de geit geen gemakkelijke. Wil je een geitenlammetje geboren zien worden, dan heb je grote kans bij boerderij ’t Geertje. Kijk hieronder waar je in de regio zowel de pasgeboren lammetjes van geiten als schapen kan bewonderen.

Ben je van plan om binnenkort langs te gaan bij de lammetjes om ze te bewonderen? Of wil je de lammetjes aaien, een fles geven en andere leuke activiteiten ondernemen? Kijk dan hier waar en wanneer je kan deelnemen aan de plaatselijke lammetjesdagen.

20 februari 2020 |
Marijke