Dit is het uitje dat zelfs de grootste bikkels doet smelten
20 februari 2020
Marijke van Broekhoven
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media/bachelor Rechtsgeleerdheid

De lente dient zich aan en daarmee ook het geboorteseizoen van de lammetjes op vele boerderijen en kinderboerderijen. Het perfecte uitje voor jong en oud. Lees hier waar en wanneer je de lammetjes kan bewonderen.

Gemiddeld krijgen geiten en schapen twee lammetjes (foto: Alkemade, Pixabay.com)

Elk jaar worden er in Nederland honderden lammetjes geboren, zo ook in Leiden en omstreken. Wat is er leuker dan een bezoekje brengen aan dit lentefenomeen? Bij de verschillende (kinder)boerderijen is bovendien genoeg te beleven naast het aaien en voeren van de lammetjes. Daarom hebben we voor jou wat informatie op een rijtje gezet.

Op kraambezoek

Zijn lammetjes nou geiten of schapen? Lammetjes zijn pasgeboren geiten én schapen. Geiten en schapen hebben nagenoeg dezelfde draagtijd; namelijk vijf maanden. De bevalling van het schaap is in tegenstelling tot die van de geit geen gemakkelijke. Wil je een geitenlammetje geboren zien worden, dan heb je grote kans bij boerderij ’t Geertje. Kijk hieronder waar je in de regio zowel de pasgeboren lammetjes van geiten als schapen kan bewonderen.

Ben je van plan om binnenkort langs te gaan bij de lammetjes om ze te bewonderen? Of wil je de lammetjes aaien, een fles geven en andere leuke activiteiten ondernemen? Kijk dan hier waar en wanneer je kan deelnemen aan de plaatselijke lammetjesdagen.

20 februari 2020 |
Marijke van Broekhoven
Student minor Journalistiek en Nieuwe Media/bachelor Rechtsgeleerdheid