Nieuwsbericht
Klaar voor de start? Het nieuwe Formule 1-seizoen is begonnen
19 februari 2020
Nienke Groenewoud
Student Geschiedenis, minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019-2020

Formule 1-fans kunnen hun hart ophalen, aangezien het nieuwe seizoen vandaag van start is gegaan. De coureurs en hun bolides staan klaar om de strijd voor de wereldtitel aan te gaan. Ook de Nederlandse Max Verstappen waagt weer een poging.

Door de maatregelen rond het coronavirus gaat het Formule 1-seizoen niet door op de geplande data, zoals genoemd in dit artikel.

Testrondes

De komende twee weken worden er zes testrondes gehouden op het circuit van Barcelona. Tijdens deze testdagen krijgen teams de kans om hun bolides te controleren op gebreken. Hoe meer rondjes de coureurs rijden, hoe meer data er kan worden verzameld. Ook wordt zo duidelijk hoe betrouwbaar de voertuigen zijn.

Kanshebbers

Tijdens de testrondes reed de Nederlandse Max Verstappen, die rijdt voor het team van Red Bull Racing, goed. Toch waren de wagens van Mercedes en Racing Point nog net iets sneller. Zoals elk jaar hebben Lewis Hamilton (zesvoudig wereldkampioen) en Valtteri Bottas veel kans met hun Mercedes-bolides. Toch bestaan er ook grote kansen voor Verstappen, wiens team sinds vorig jaar werkt met nieuwe motoren die het winnen net iets makkelijker moeten maken.

Op Nederlandse bodem

Het nieuwe seizoen begint op 15 maart in Australiƫ. Op 3 mei zal de vierde race van het seizoen plaatsvinden op het circuit van Zandvoort, dat al 35 jaar niet is gebruikt voor Formule 1-wedstrijden. Om een race mogelijk te maken, is er de afgelopen maanden veel gewerkt aan het circuit.

Coronavirus

De vierde race van het seizoen, die zou plaatsvinden in Shanghai, is uitgesteld. Er wordt op het moment gezocht naar een nieuwe datum voor de race. De reden voor het uitstel is het coronavirus dat zich sinds afgelopen december heeft verspreid vanuit China.

Hieronder zijn alle locaties voor de races van het nieuwe seizoen te vinden op de kaart. Dit seizoen zijn er 22 locaties, wat een record is in de geschiedenis van de Formule 1.

19 februari 2020 |
Nienke Groenewoud
Student Geschiedenis, minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019-2020