Aankondiging
Hier wil je zijn in Leiden Bevrijdingsdag 2020

Op 5 mei 2020 vieren we de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland. Ook dit jaar zijn er daarvoor tal van activiteiten in Leiden georganiseerd. Mis dit niet Bevrijdingsdag 2020.

Niet alleen op 5 mei zelf, ook de dagen ervoor wordt er al druk stilgestaan bij dit nationale feest. Door heel Nederland vinden in de twaalf provinciehoofdsteden en in Amsterdam Nationale Vieringen plaats. Daarnaast worden er tegenwoordig in elke provincie en Amsterdam ook verschillende bevrijdingsfestivals, zoals het bekende Bevrijdingspop, georganiseerd.

In Leiden zijn activiteiten gepland om zowel bij het verdriet als de vreugde die opkomen bij het stilstaan van de Bevrijding, stil te staan. Elk jaar wordt er in Leiden veel aandacht geschonken aan deze viering, en ook dit jaar wil je het feest in deze stad niet missen. De diversiteit aan evenementen garandeert jou een memorabele dag.

Naast het meegenieten van alle festiviteiten, is het ook belangrijk stil te staan bij de geschiedenis. Je kunt Bevrijdingsdag pas echt goed meemaken, als je ook beseft waar het voor staat. Gelukkig zijn hier ook genoeg activiteiten voor georganiseerd.  

Vanaf april is er al de mogelijkheid om in Leiden tentoonstellingen te bezoeken met Leidse verhalen over de oorlog. Daarnaast worden er verschillende films getoond, festivals en feestjes georganiseerd en staat Leiden zelf ook stil bij de slachtoffers tijdens de Dodenherdenking, stille tocht en het neerleggen van een krans.

Dit en veel meer wil je dus niet missen, zeker niet dit jaar. Aankomende Bevrijdingsdag staat de viering namelijk in het teken van ’75 jaar Vrijheid’. Eens in de 5 jaar is 5 mei namelijk automatisch een vrije dag voor iedereen. Aankomende Bevrijdingsdag is ook zo’n lustrumjaar, iedereen krijgt dus een betaalde vrije dag.

Om je deze Bevrijdingsdag niet te vervelen, is hieronder de kaart te zien met alle activiteiten rondom Bevrijdingsdag 2020 in Leiden.

19 februari 2020 |
Anande Schot