Dit was Japan tijdens orkaan Hagibis
19 februari 2020
Isabel Huisintveld
Student van de minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020.

In oktober 2019 werd Japan geteisterd door de hevigste orkaan sinds orkaan Ida in 1958. Overstromingen en harde wind zorgden voor vele slachtoffers en enorme schade. Zes miljoen mensen werden geëvacueerd en hadden weken geen stromend water of elektriciteit.

De orkaan kwam op 12 oktober aan land rond 19:00 uur in oosten van Japan. Nog geen uur later had de orkaan het gebied rond Tokio bereikt. Uit voorzorg werden winkels gesloten, treinen stilgelegd en ook de Grand Prix formule 1 werd verzet. Maar zelfs met alle voorbereidingen was Japan niet opgewassen tegenover het natuurgeweld. De storm zorgde voor een dodental van 74 mensen en een geschatte schade van vijftien miljard dollar.

De storm zorgde voor de meeste schade bij rivieren en bij de kust. Vooral oude huizen werden meegesleept door het water en in huizen die bleven staan waren mensen gestrand op de eerste verdieping. Bruggen en treinen hadden het ook zwaar te verduren en werden bij sommige plaatsen vernield door het water.

19 februari 2020 |
Isabel Huisintveld
Student van de minor Journalistiek en Nieuwe Media 2019/2020.