Sushi en cocktails op Festival Joy
28 mei 2019 |
Lisa Lubberts

Sushiliefhebbers konden van 17 t/m 19 mei hun hart ophalen in Den Haag, aan Het Lange Voorhout. Sushi & Asian Streetfood Festival Joy trekt dit jaar door heel Nederland en dit weekend was Den Haag aan de beurt: het stadspark werd omgetoverd tot een Asian streetfood walhalla.

Het gratis toegankelijke festival opende vrijdag haar deuren. De eetkraampjes waren versierd met een bonte verzameling aan lampionnen, neonlampjes en kleurrijke Japanse parapluutjes. Hierdoor kreeg je een beetje het gevoel echt in Azië rond te lopen.

Naast de lekkerste sushi, pad thai en noodlesoep, waren er ook verschillende cocktailbars aanwezig. Er werden sushiworkshops gegeven waar je je voor kon inschrijven en het was zelfs mogelijk je Thais te laten masseren. Gedurende de hele avond klonk muziek, waardoor er een relaxte sfeer hing. Was deze muziek niet helemaal jouw smaak, dan kon je je eigen stemgeluid ter gehore brengen in de karaokebar. De kleintjes onder het publiek maakten hier gretig gebruik van.

Festival Joy denkt ook aan het milieu. Wilde je iets te drinken bestellen, dan werd eenmalig een kleine vergoeding gevraagd voor een milieuvriendelijk hard-plastic glas. Deze kon je gedurende de hele dag gebruiken.

Benieuwd of je iets gemist hebt? Bekijk hieronder de aftermovie.

Film/edit en omslagfoto door: Lisa Lubberts

28 mei 2019 |
Lisa Lubberts