Loop door de geschiedenis van de bekendste Haagse rockband
30 april 2019 |
Laurens Stade
Golden Earring tijdens Live on the Beach, 2017. Foto: Laurens Stade

My town, is sittin’ on the ocean. My town, paradise livin’. My town, my town is alright’. Den Haag staat voor de meeste mensen bekend om het Binnenhof, het Koninklijk Bibliotheek, Madurodam of allerlei internationale instanties zoals het Internationaal Gerechtshof. Maar als je bij Den Haag moet denken aan muziek zal er meteen één band bij iedereen wel bekend zijn: Golden Earring. Deze Haagse rockband met leadzanger Barry Hay brak al door in de jaren 60, veranderde meermaals van ledensamenstelling en is de oudste nog bestaande rockband van Nederland. Met hits als Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles kennen ze groot internationaal succes.

Radar Love eindigde zelfs tweede in een verkiezing van ‘greatest driving songs’ bij het populaire Engelse autoprogramma Top Gear, achter Don’t Stop Me Now van Queen. Deze Haagse band heeft dus veel successen gekend en is wereldwijd bekend geworden. Om dit succes te vieren werden er in 2015 vier routes door Den Haag gemaakt om het voor de fans mogelijk te maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze band te lopen. Zo kan je langs de ouderlijke huizen van de eerste bandleden en kom je ook langs het Zuiderparktheater gelegen in het Zuiderpark, wat voor een mooie wandeling zorgt.

Hieronder een interactieve map met daarop een aantal van deze bezienswaardigheden van twee van de vier routes met het adres en de achtergrond daarvan erbij.

30 april 2019 |
Laurens Stade