Protest Malieveld afgelast wegens schietpartij Utrecht
26 maart 2019 |
Daan Koopen

LEIDENHet politieprotest in Den Haag op maandag 18 maart ging vanwege de schietpartij in Utrecht niet door. Honderden leden van de politie, brandweer en defensie kwamen maandag naar Den Haag om te protesteren voor betere pensioenvoorwaarden en een verlaging van de AOW-leeftijd voor ambtenaren.

Het protest was georganiseerd door politievakbonden, en zou om twaalf uur ’s middags van start gaan. Ook hield politie een langzaamheidsactie waarbij zij langzaam zouden gaan rijden op de snelweg. Zodra er bericht kwam van een schietpartij in een tram in Utrecht, werd het protest afgelast. De organisatie was er snel bij. Via bussen werden talloze groepen politie en andere ambtenaren teruggebracht naar hun eigen regio’s.

Het protest zou gaan over de verlaging van de AOW-leeftijd en betere pensioenvoorwaarden. Het doel was om de AOW-leeftijd voor ambtenaren op 66 jaar te houden. Tijdens het protest zou er aandacht komen voor de vele stijgingen die de AOW-leeftijd heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. Volgens de website van politievakbond ACP zorgt de verhoging van de AOW-leeftijd voor een AOW-gat voor politieagenten die met vervroegd pensioen gaan.

Het is momenteel nog niet duidelijk of de vakbonden een nieuwe datum zoeken om het protest alsnog door te laten gaan.

26 maart 2019 |
Daan Koopen