Uitwaaien in het Scheveningen van de Gouden Eeuw
17 maart 2019 |
Ilse La Brijn

Den Haag en de Gouden Eeuw. Ze worden niet vaak in één adem genoemd. Amsterdam was echter niet de enige stad die ertoe deed in deze periode. Dit jaar kijkt Den Haag terug op haar Gouden Eeuw. De stad heet namelijk niet voor niets de ‘Hofstad’ – verschillende graven lieten er hun hoven bouwen. De stad bloeide in de zeventiende eeuw op en kreeg veel bezoek uit het buitenland. Scheveningen stond goed bekend bij de vermogende klasse. Het strand werd een vast onderdeel van de Grand Tour die met name de Engelsen, maar ook de Fransen, door Europa maakten. Wat was er in de Gouden Eeuw te beleven op het strand? Een duik in het archief van het Rijksmuseum illustreert het strandleven van de Gouden tijden.

17 maart 2019 |
Ilse La Brijn